Ελληνική Σαλάτα με Μακαρόνια και σως από Ταχίνι

Υλικά:

340 γρ. Μακαρόνια ολικής αλέσεως

1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ½ φλ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 ½ φλ. Ψιλοκομμένο αγγούρι

½ φλ. Ελιές κομμένες στη μέση

1 ½ φλ. Ψιλοκομμένο αγγούρι

½ φλ. Ελιές κομμένες στη μέση

½ φλ. Ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

νιφάδες κόκκινου πιπεριού για τη γεύση

 

Για τη σως από ταχίνι:

1/3 φλ. Ταχίνι

1/3 φλ.νερό

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

½ κ.γ. αλάτι

 

Οδηγίες:

Βράζουμε και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά του dressing σε ένα μεγαλο μπωλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με τα λαχανικά

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλάτι.

Mπορεί να καταναλώθεί αμέσως ή αφού έχει καταψυχθεί.

 

Διατροφική Ετικέτα(6 μερίδες):

Υδατάνθρακας: 284 gr

Πρωτεϊνη: 61,5 gr

Λίπος: 72 gr

Kcals: 1923

 

Διατροφική Ετικέτα/μερίδα:

Υδατάνθρακας: 47 gr

Πρωτεϊνη: 10 gr

Λίπος: 12 gr

Kcals: 320