Κεφτεδάκια γαλοπούλας με καρότο και πάπρικα

Υλικά:

  • 600 gr. Κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος 1 φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος
  • 1 ξερό κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
  • 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως μουσκεμμένη σε νερό και στυμμένη
  • 2 ασπράδια αβγών χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκκομένος
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2/3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 καρότα ψιλοτριμμένα

Σάλτσα:

  • 200 gr. Γιαούρτι light
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το, ψωμί, τα ασπράδια, τα μυρωδικά, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Στύβουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας τα καρότα πάνω από το μπολ, ώστε να μαζέψουμε το χυμό τους και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί.

Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα για να σφίξουν.

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220 0 C.

Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα για 12-15 λεπτά γυρνώντας τα στα 10 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Δεν πετάμε τα υγρά του ταψιού.

Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε

Διατροφική Ετικέτα:
Υδατάνθρακας: 39 gr
Πρωτεϊνη: 173 gr
Λίπος: 91 gr
Kcals:1580