Ομελέτα με Quinoa

 

Υλικά:

1 κ.γ. μαργαρίνη

½ φλ. Ωμή quinoa

8 αβγά

1 ¼ φλ. Γάλα light

1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

2 φλ. Ωμό σπανάκι ψιλοκομμένο

1 φλ. Τριμμένη παρμεζάνα light

 

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0 C .

Αλείφουμε τη μαργαρίνη πολύ καλά σε ένα ταψί.

Τοποθετούμε την quinoa σε ένα σουρωτήρι και παράλληλα ρίχνουμε κρύο νερό.

Στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και την quinoa.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί.

Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε το μείγμα για 45 λεπτά.

Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

 

 

Διατροφική Ετικέτα:

Υδατάνθρακας: 53 gr

Πρωτεϊνη: 93 gr

Λίπος: 65 gr

Kcals: 1267

 

Διατροφική Ετικέτα/μερίδα :

Υδατάνθρακας :10,5 gr

Πρωτεΐνη :18,5 gr

Λίπος :13 gr

Kcals:253