Φαρφάλες με Pesto Αμυγδάλου

 

FW0208TOC02

Υλικά:

450 gr. Φαρφάλες

1 σκελίδα σκόρδου

1/3 φλ. Ανάλατα ψημένα αμύγδαλα

1 ½ φλ. Μαϊντανός

½ φλ. Και 1 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ φλ. Τριμμένη παρμαζάνα

αλάτι Kosher(χοντρό αλάτι) και φρέσκο πιπέρι

2 μέτρια κολοκύθια πολύ λεπτά τεμαχισμένα

λίγο κόκκινο πιπέρι

 

Οδηγίες:

 

Τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό για να βράσει.

Προσθέτουμε τις φαρφάλες και μαγειρέυουμε μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζουμε .

Στο μεταξύ, βάζουμε στο blender τη σκελίδα σκόρδου μέχρι να τεμαχιστεί.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα μέχρι να θριμματιστούν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μαϊντανό και ½ φλ. Από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι ο μαϊντανός να τεμαχιστεί πλήρως.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τη σάλτσα pesto σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάινουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει.

Προσθέτουμε τα τεμμαχισμένα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν τρυφερή υφή.

Ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι και αλάτι.

Μεταφέρουμε τα μαγειρεμένα κολοκυθάκια στo μπολ με τη σάλτσα pesto.

Προσθέτουμε τις φαρφάλες, ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε.

 

Διατροφική Ετικέτα:

Υδατάνθρακας: 358 gr

Πρωτεϊνη: 99,5 gr

Λίπος: 292 gr

Kcals: 4550

 

Διατροφική Ετικέτα/μερίδα :

Υδατάνθρακας :119 gr

Πρωτεΐνη :33 gr

Λίπος :97,3 gr

Kcals:1516